Najnowsze wpisy, strona 3


BATON DOBRA KALORIA
30 października 2020, 14:48

BATON DOBRA KALORIA

K:122.5 / B:1.5 / T:2.1 / WP:19.2 / F:2.7 / WW:1.9

 

baton

 

Baton Dobra Kaloria - 35 g (1 x Sztuka)

FISHBURGER (PRZEPIS NA 4 PORCJE)
30 października 2020, 13:02

FISHBURGER (PRZEPIS NA 4 PORCJE)

K:561.2 / B:39.2 / T:23.6 / WP:44.6 / F:8.4 / WW:4.5

 

fishburger

 

Zjedz 1 z 4 porcji

Sól himalajska - 2 g (2 x Szczypta)

Mąka owsiana (pełnoziarnista) - 45 g (3 x Łyżka)

Masło klarowane - 30 g (2 x Łyżka)

Sezam, nasiona - 40 g (4 x Łyżka)

Ser, parmezan - 40 g (5 x Łyżka)

Pietruszka, liście - 12 g (2 x Łyżeczka)

Jaja kurze całe - 56 g (1 x Sztuka)

Dorsz, świeży - 500 g (5 x Porcja)

Cytryna - 50 g (0.6 x Sztuka)

Cebula - 100 g (1 x Sztuka)

Bułka pełnoziarnista - 80 g (1 x Sztuka)

dodatkowo:

rózne sałaty, pomidor, papryka

 

Czas przygotowania: 20 minut

1. Posiekaj drobno cebulę

2. Filety zmiel w maszynce, dopraw sokiem z cytryny i solą

3. Dodaj cebulę, jajko, ser, mąkę, i natkę. Wszystko dokładnie wymieszaj

4. Przygotuj panierkę, w miseczce wymieszaj bułkę tartą z seazmem 

5. Uformuj w dłonich nieduże burgery i obtocz w panierce

6. Smaż na maśle ok. 5 min z każdej strony.

PIERŚ Z KURCZAKA ZAPIEKANA POD PORAMI Z...
30 października 2020, 12:38

PIERŚ Z KURCZAKA ZAPIEKANA POD PORAMI Z RYŻEM (PRZEPIS NA 2 PORCJE)

K:548.9 / B:36.4 / T:22.1 / WP:47.2 / F:6.1 / WW:4.7

 

kurczak

 

Zjedz 1 z 2 porcji

Bazylia (suszona) - 2 g (0.5 x Łyżeczka)

Oregano (suszone) - 1.5 g (0.5 x Łyżeczka)

Pieprz czarny mielony - 2 g (2 x Szczypta)

Sól himalajska - 1 g (1 x Szczypta)

Mięso z piersi kurczaka, bez skóry - 200 g (2 x Porcja)

Ryż jaśminowy - 100 g (6.7 x Łyżka)

Olej rzepakowy - 10 g (1 x Łyżka)

Pomidor - 120 g (1 x Sztuka)

Ser, mozzarella - 60 g (4 x Porcja)

Por - 280 g (2 x Sztuka)

dodatkowo:

Olej lniany tłoczony na zimno - 20 g (2 x Łyżka)

 

Czas przygotowania: 30 minut

1. Pierś z kurczaka delikatnie rozbij, dopraw. Włóż do naczynia żaroodpornego.

2. Pokrój pora, ser oraz pomidory w plastry.

3. Na kurczaku połóż por, ser i na wierzch pomidory.

4. Piecz pod przykryciem około 35 minut w temp. ok. 180 st. C.

 

5. Zjedz z ugotowanym ryżem. Skrop olejem.

 

SMOOTHIE MALINOWE
30 października 2020, 10:26

SMOOTHIE MALINOWE

K:540.3 / B:28.4 / T:24.2 / WP:46.0 / F:13.3 / WW:3.4

  

smoothie

 

• Płatki owsiane (górskie) - 20 g (2 x Łyżka)

• Jogurt skyr - 150 g (1.5 x Porcja)

• Maliny mrożone - 100 g (1 x Porcja)

• Migdały w płatkach - 10 g (1 x Łyżka)

• Banan - 70 g (0.6 x Sztuka)

• Napój kokosowy bio bez cukru - 150 g (0.6 x Szklanka)

dodatkowo:

• Migdały - 20 g (1.3 x Łyżka)

 

Czas przygotowania: 10 minut

1. Zmiksuj całość.

2. Migdały osobno zjeść

JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM I MOZZARELLĄ
30 października 2020, 08:34

JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM I MOZZARELLĄ

K:500.8 / B:31.4 / T:25.6 / WP:32.6 / F:6.8 / WW:3.3

  

jajecznica

 

• Szynka z piersi kurczaka - 25 g (1.7 x Plasterek)

• Ser, mozzarella - 30 g (2 x Porcja)

• Jaja kurze całe - 112 g (2 x Sztuka)

• Masło ekstra - 10 g (2 x Łyżeczka)

• Chleb żytni razowy - 70 g (2.3 x Kromka)

• Szczypiorek - 10 g (2 x Łyżeczka)

dodatkowo :

• Ogórki, kiszone - 60 g (1 x Sztuka)

 

Czas przygotowania: 10 minut

1. Lekko rozgrzej masło, wbij jajka i wsyp posiekany szczypior, pokrojoną mozzarellę.

2. Zetnij jajka na patelni.

3. Zjedz jajecznicę z kanapką i szynką.