JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM I MOZZARELLĄ


30 października 2020, 08:34

JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM I MOZZARELLĄ

K:500.8 / B:31.4 / T:25.6 / WP:32.6 / F:6.8 / WW:3.3

  

jajecznica

 

• Szynka z piersi kurczaka - 25 g (1.7 x Plasterek)

• Ser, mozzarella - 30 g (2 x Porcja)

• Jaja kurze całe - 112 g (2 x Sztuka)

• Masło ekstra - 10 g (2 x Łyżeczka)

• Chleb żytni razowy - 70 g (2.3 x Kromka)

• Szczypiorek - 10 g (2 x Łyżeczka)

dodatkowo :

• Ogórki, kiszone - 60 g (1 x Sztuka)

 

Czas przygotowania: 10 minut

1. Lekko rozgrzej masło, wbij jajka i wsyp posiekany szczypior, pokrojoną mozzarellę.

2. Zetnij jajka na patelni.

3. Zjedz jajecznicę z kanapką i szynką.

 

 

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz