JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM I MOZZARELLĄ
30 października 2020, 08:34
JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM I MOZZARELLĄ
K:500.8 / B:31.4 / T:25.6 / WP:32.6 / F:6.8 / WW:3.3
• Szynka z piersi kurczaka - 25 g (1.7 x Plasterek)
• Ser, mozzarella - 30 g (2 x Porcja)
• Jaja kurze całe - 112 g (2 x Sztuka)
• Masło ekstra - 10 g (2 x Łyżeczka)
• Chleb żytni razowy - 70 g (2.3 x Kromka)
• Szczypiorek - 10 g (2 x Łyżeczka)
dodatkowo :
• Ogórki, kiszone - 60 g (1 x Sztuka)
Czas przygotowania: 10 minut
1. Lekko rozgrzej masło, wbij jajka i wsyp posiekany szczypior, pokrojoną mozzarellę.
2. Zetnij jajka na patelni.
3. Zjedz jajecznicę z kanapką i szynką.
Dodaj komentarz