Kategoria

Przekąski


KOKTAJL ORZECHOWO CZEKOLADOWY
02 listopada 2020, 09:54

KOKTAJL ORZECHOWO CZEKOLADOWY

K:337.2 / B:6.0 / T:16.9 / WP:40.1 / F:3.3 / WW:3.9

 

 

Napój kokosowy bez cukru - 200 g (0.8 x Szklanka)

Orzechy nerkowca (bez soli) - 15 g (1 x Łyżka)

Kakao 16%, proszek - 10 g (1 x Łyżka)

Banan - 120 g (1 x Sztuka)

 

Czas przygotowania: 5 minut

1. Zmiksuj całość

KOKTAJL TRUSKAWKOWO KAKAOWY
31 października 2020, 11:45

KOKTAJL TRUSKAWKOWO KAKAOWY

K:510.4 / B:6.2 / T:26.1 / WP:58.0 / F:9.0 / WW:5.7

 

 

Wiórki kokosowe - 5 g (0.8 x Łyżka)

Awokado - 70 g (0.5 x Sztuka)

Płatki jaglane - 15 g (1.5 x Łyżka)

Napój kokosowy bio bez cukru - 250 g (1 x Szklanka)

Banan - 120 g (1 x Sztuka)

Kakao 16%, proszek - 5 g (0.5 x Łyżka)

Truskawki - 140 g (2 x Garść)

 

Czas przygotowania: 2 minut

1. Zmiksuj składniki i wypij koktajl.

OWSIANKA BOUNTY Z MALINAMI
31 października 2020, 10:07

OWSIANKA BOUNTY Z MALINAMI

K:490.6 / B:12.0 / T:25.2 / WP:48.2 / F:11.7 / WW:4.7

 

 

 

Masło orzechowe - 15 g (1 x Łyżeczka)

Migdały - 10 g (0.7 x Łyżka)

Wiórki kokosowe - 5 g (0.8 x Łyżka)

Banan - 60 g (0.5 x Sztuka)

Maliny, świerze - 70 g (0.1 x Opakowanie)

Płatki owsiane - 40 g (4 x Łyżka)

Erytrol / Erytrytol - 10 g (2 x Łyżeczka)

Napój kokosowy bio bez cukru - 150 g (0.6 x Szklanka)

 

Czas przygotowania: 15 minut

 

1. Płatki dolej mleko i gotuj płatki do miękkości.

2. Przełóż płatki do miseczki, dodaj masło orzechowe, banana, wiórki kokosowe i maliny

3. Maliny zmiksuj lub rozgnieć widelcem na mus ( jeśli chcesz dodaj odrobinę erytrytolu lub stewii).

4. Dodaj mus do owsianki, posyp wiórkami kokosa i orzechami.

SMOOTHIE MALINOWE
30 października 2020, 10:26

SMOOTHIE MALINOWE

K:540.3 / B:28.4 / T:24.2 / WP:46.0 / F:13.3 / WW:3.4

  

smoothie

 

• Płatki owsiane (górskie) - 20 g (2 x Łyżka)

• Jogurt skyr - 150 g (1.5 x Porcja)

• Maliny mrożone - 100 g (1 x Porcja)

• Migdały w płatkach - 10 g (1 x Łyżka)

• Banan - 70 g (0.6 x Sztuka)

• Napój kokosowy bio bez cukru - 150 g (0.6 x Szklanka)

dodatkowo:

• Migdały - 20 g (1.3 x Łyżka)

 

Czas przygotowania: 10 minut

1. Zmiksuj całość.

2. Migdały osobno zjeść

FIT RACUSZKI
29 października 2020, 16:06

FIT RACUSZKI

K:517.5 / B:20.3 / T:25.9 / WP:47.9 / F:6.9 / WW:4.6

 

racuszki

 

• Masło orzechowe - 25 g (1.7 x Łyżeczka)

• Jogurt Skyr waniliowy Pilos - 75 g (0.8 x Porcja)

• Jabłko - 110 g (0.7 x Sztuka)

• Kefir, 2% tłuszczu - 70 g (3.5 x Łyżka)

• Mąka gryczana - 40 g (2.7 x Łyżka)

• Masło klarowane - 10 g (0.7 x Łyżka)

• Cynamon - 2 g (0.4 x Łyżeczka)

• Proszek do pieczenia - 1 g (0.3 x Łyżeczka)

 

Czas przygotowania: 20 minut

1. Kefir, jajko, mąkę, proszek do pieczenia i cynamon zmiksuj i odstaw na około 5 minut.

2. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce.

3. Na patelni rozgrzej masło i smaż placuszki z dwóch stron do zarumienienia.

4. Podawaj z cynamonem, masłem orzechowym i jogurtem.