02 listopada 2020, 09:47
JAJECZNICA Z WĘDLINĄ, CEBULKĄ I SZCZYPIORKIEM
K:502.6 / B:29.0 / T:26.5 / WP:33.5 / F:8.2 / WW:3.4
Chleb żytni razowy - 70 g (2.3 x Kromka)
Masło ekstra - 10 g (2 x Łyżeczka)
Jaja kurze całe - 112 g (2 x Sztuka)
Cebula - 20 g (0.2 x Sztuka)
Szynka z piersi kurczaka - 40 g (2.7 x Plasterek)
Ogórki, kiszone - 60 g (1 x Sztuka)
Pieprz czarny mielony - 1 g (1 x Szczypta)
Sól himalajska - 1 g (1 x Szczypta)
Szczypiorek - 15 g (3 x Łyżeczka)
dodatkowo:
Orzechy brazylijskie - 8 g (2 x Sztuka)
Czas przygotowania: 10 minut
1. Rozgrzej masło na patelni i dodaj cebulę pokrojoną w piórka.
2. Podduś do miękkości na małym ogniu.
3. Wbij jajka i wymieszaj. Smaż do pełnego ścięcia jajek. Posyp szczypiorkiem i pokrojona wędliną.
4. Dodaj warzywa w fomie ogórków kiszonych.
5. Podaj z pieczywem.