Najnowsze wpisy, strona 1


KOKTAJL TRUSKAWKOWO KAKAOWY
31 października 2020, 11:45

KOKTAJL TRUSKAWKOWO KAKAOWY

K:510.4 / B:6.2 / T:26.1 / WP:58.0 / F:9.0 / WW:5.7

 

 

Wiórki kokosowe - 5 g (0.8 x Łyżka)

Awokado - 70 g (0.5 x Sztuka)

Płatki jaglane - 15 g (1.5 x Łyżka)

Napój kokosowy bio bez cukru - 250 g (1 x Szklanka)

Banan - 120 g (1 x Sztuka)

Kakao 16%, proszek - 5 g (0.5 x Łyżka)

Truskawki - 140 g (2 x Garść)

 

Czas przygotowania: 2 minut

1. Zmiksuj składniki i wypij koktajl.

TWAROŻEK Z RZODKIEWKĄ I GRZANKI
31 października 2020, 11:23

TWAROŻEK Z RZODKIEWKĄ I GRZANKI

K:441.0 / B:25.8 / T:20.4 / WP:31.8 / F:9.1 / WW:3.2

 

 

Rzodkiewka - 30 g (2 x Sztuka)

Ogórek - 40 g (1 x Sztuka)

Chleb żytni razowy - 60 g (2 x Kromka)

Pieprz czarny mielony - 1 g (1 x Szczypta)

Sól biała - 1 g (1 x Szczypta)

Serek wiejski (bez laktozy) - 150 g (0.8 x Opakowanie)

Oliwa z oliwek - 10 g (1 x Łyżka)

dodatkowo:

Migdały - 15 g (1 x Łyżka)

 

Czas przygotowania: 20 minut

1. Serek przełóż do miski.

2. Warzywa pokrój w drobną kosteczkę, wsyp do serka.

3. Chleb skrop oliwą - możesz zrobić grzanki, wyłóż na górę serek.

OMLET SZARLOTKA Z SOSEM MALINOWYM
31 października 2020, 10:45

OMLET SZARLOTKA Z SOSEM MALINOWYM

K:560.3 / B:39.5 / T:24.1 / WP:39.6 / F:7.7 / WW:3.4

 

 

Cynamon - 2 g (0.4 x Łyżeczka)

Sól himalajska - 1 g (1 x Szczypta)

Olej kokosowy (płynny) - 2 g (0.2 x Łyżka)

Jogurt skyr - 150 g (1.5 x Porcja)

Jabłko - 70 g (0.5 x Sztuka)

Jaja kurze całe - 112 g (2 x Sztuka)

Masło orzechowe - 20 g (1.3 x Łyżeczka)

Mąka ryżowa - 30 g (3 x Łyżka)

Erytrol / Erytrytol - 15 g (3 x Łyżeczka)

Maliny mrożone - 50 g (0.5 x Porcja)

 

Czas przygotowania: 15 minut

1. Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w plastry .

2. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z odrobiną soli, cukru na sztywną pianę.

3. Do białek dodajemy żółtka, mąkę i cynamon.

4. Całość mieszamy i przelewamy na rozgrzaną patelnię.

5. Na wierzchu omleta kładziemy plasterki jabłka, delikatnie je przyciskając, żeby wtopiły się w masę jajeczną, oprószamy wierzch cynamonem.

6. Gdy spód omleta będzie ładnie usmażony, obracamy go na drugą stronę.

7. Skyr mieszamy z erytrytolem, malinami, polewamy omleta.

8. Dodajemy masło orzechowe.

OWSIANKA BOUNTY Z MALINAMI
31 października 2020, 10:07

OWSIANKA BOUNTY Z MALINAMI

K:490.6 / B:12.0 / T:25.2 / WP:48.2 / F:11.7 / WW:4.7

 

 

 

Masło orzechowe - 15 g (1 x Łyżeczka)

Migdały - 10 g (0.7 x Łyżka)

Wiórki kokosowe - 5 g (0.8 x Łyżka)

Banan - 60 g (0.5 x Sztuka)

Maliny, świerze - 70 g (0.1 x Opakowanie)

Płatki owsiane - 40 g (4 x Łyżka)

Erytrol / Erytrytol - 10 g (2 x Łyżeczka)

Napój kokosowy bio bez cukru - 150 g (0.6 x Szklanka)

 

Czas przygotowania: 15 minut

 

1. Płatki dolej mleko i gotuj płatki do miękkości.

2. Przełóż płatki do miseczki, dodaj masło orzechowe, banana, wiórki kokosowe i maliny

3. Maliny zmiksuj lub rozgnieć widelcem na mus ( jeśli chcesz dodaj odrobinę erytrytolu lub stewii).

4. Dodaj mus do owsianki, posyp wiórkami kokosa i orzechami.

TOSTY Z MOZZARELLĄ, SZYNKĄ
31 października 2020, 10:01

TOSTY Z MOZZARELLĄ, SZYNKĄ

K:498.2 / B:34.9 / T:20.4 / WP:38.6 / F:7.9 / WW:3.9

 

 

Masło klarowane - 10 g (0.7 x Łyżka)

Ogórki, kiszone - 40 g (0.7 x Sztuka)

Szynka wieprzowa, gotowana - 40 g (2.7 x Plasterek)

Ser, mozzarella - 40 g (2.7 x Porcja)

Chleb żytni razowy - 80 g (2.7 x Kromka)

Szczypiorek - 5 g (1 x Łyżeczka)

dodatkowo:

Serek wiejski (bez laktozy) - 100 g (0.5 x Opakowanie)

 

Czas przygotowania: 15 minut

1. Pieczywo posmaruj masłem. Na chlebie ułóż szynkę, ogórek i ser .

2. Całość zapiecz w tosterze ( piekarnik 15 min).

3. Podawaj z serkiem wiejskim ze szczypiorkiem