JAJECZNICA Z WĘDLINĄ, CEBULKĄ I SZCZYPIORKIEM...


02 listopada 2020, 09:47

JAJECZNICA Z WĘDLINĄ, CEBULKĄ I SZCZYPIORKIEM

K:502.6 / B:29.0 / T:26.5 / WP:33.5 / F:8.2 / WW:3.4

 

 

Chleb żytni razowy - 70 g (2.3 x Kromka)

Masło ekstra - 10 g (2 x Łyżeczka)

Jaja kurze całe - 112 g (2 x Sztuka)

Cebula - 20 g (0.2 x Sztuka)

Szynka z piersi kurczaka - 40 g (2.7 x Plasterek)

Ogórki, kiszone - 60 g (1 x Sztuka)

Pieprz czarny mielony - 1 g (1 x Szczypta)

Sól himalajska - 1 g (1 x Szczypta)

Szczypiorek - 15 g (3 x Łyżeczka)

dodatkowo:

Orzechy brazylijskie - 8 g (2 x Sztuka)

 

Czas przygotowania: 10 minut

1. Rozgrzej masło na patelni i dodaj cebulę pokrojoną w piórka.

2. Podduś do miękkości na małym ogniu.

3. Wbij jajka i wymieszaj. Smaż do pełnego ścięcia jajek. Posyp szczypiorkiem i pokrojona wędliną.

4. Dodaj warzywa w fomie ogórków kiszonych.

5. Podaj z pieczywem.

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz