SPAGHETTI BOLOGNESE Z MIĘSEM MIELONYM (PRZEPIS...
30 października 2020, 16:26
SPAGHETTI BOLOGNESE Z MIĘSEM MIELONYM (PRZEPIS NA 2 PORCJE)
K:611.9 / B:35.4 / T:30.2 / WP:45.8 / F:7.7 / WW:4.6
Zjedz 1 z 2 porcji
Dynia, pestki, łuskane - 10 g (1 x Łyżka)
cebula - 50g (mała)
Makaron kukurydziany - 100 g (1.2 x Porcja)
Mięso wołowe (świeżo mielone z polędwicy) - 200 g (2 x Porcja)
Ser, parmezan - 16 g (2 x Łyżka)
Oliwa z oliwek - 10 g (1 x Łyżka)
Oregano (suszone) - 2 g (0.7 x Łyżeczka)
Pietruszka, liście - 6 g (1 x Łyżeczka)
Pomidory z puszki (krojone) - 200 g (2 x Porcja)
Pieprz czarny mielony - 2 g (2 x Szczypta)
Sól himalajska - 2 g (2 x Szczypta)
Orzechy włoskie - 20 g (1.3 x Łyżka)
Brokuły - 100 g (0.2 x Sztuka)
dodatkowo:
Olej lniany tłoczony na zimno - 10 g (1 x Łyżka)
Czas przygotowania: 25 minut
1.Rozgrzej oliwę na patelni, dodaj cebulkę następnie dodaj mięso mielone. Wszystko razem chwilę smażyć, doprawić do smaku.
2.Dodaj pomidory i odrobnę wody. Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 20 minut. Przyprawić solą, pieprzem i oregano.
3.Spaghetti ugotować według przepisu na opakowaniu.
4.Brokuł ugotuj na parze.
5.Spaghetti rozłożyć na talerzach. Polać sosem z mięsem i posypać natka i parmezanem i nasionami, oraz brokułami
Dodaj komentarz