SPAGHETTI BOLOGNESE Z MIĘSEM MIELONYM (PRZEPIS...


30 października 2020, 16:26

SPAGHETTI BOLOGNESE Z MIĘSEM MIELONYM (PRZEPIS NA 2 PORCJE)

K:611.9 / B:35.4 / T:30.2 / WP:45.8 / F:7.7 / WW:4.6

 

spagetti

 

Zjedz 1 z 2 porcji

Dynia, pestki, łuskane - 10 g (1 x Łyżka)

cebula - 50g (mała)

Makaron kukurydziany - 100 g (1.2 x Porcja)

Mięso wołowe (świeżo mielone z polędwicy) - 200 g (2 x Porcja)

Ser, parmezan - 16 g (2 x Łyżka)

Oliwa z oliwek - 10 g (1 x Łyżka)

Oregano (suszone) - 2 g (0.7 x Łyżeczka)

Pietruszka, liście - 6 g (1 x Łyżeczka)

Pomidory z puszki (krojone) - 200 g (2 x Porcja)

Pieprz czarny mielony - 2 g (2 x Szczypta)

Sól himalajska - 2 g (2 x Szczypta)

Orzechy włoskie - 20 g (1.3 x Łyżka)

Brokuły - 100 g (0.2 x Sztuka)

dodatkowo:

Olej lniany tłoczony na zimno - 10 g (1 x Łyżka)

 

Czas przygotowania: 25 minut

1.Rozgrzej oliwę na patelni, dodaj cebulkę następnie dodaj mięso mielone. Wszystko razem chwilę smażyć, doprawić do smaku.

2.Dodaj pomidory i odrobnę wody. Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 20 minut. Przyprawić solą, pieprzem i oregano.

3.Spaghetti ugotować według przepisu na opakowaniu.

4.Brokuł ugotuj na parze.

5.Spaghetti rozłożyć na talerzach. Polać sosem z mięsem i posypać natka i parmezanem i nasionami, oraz brokułami

 

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz