MAKARON Z ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM


30 października 2020, 15:08

MAKARON Z ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM

K:587.7 / B:35.3 / T:29.1 / WP:43.3 / F:6.5 / WW:4.4

 

 

Łosoś, świeży - 120 g (1.2 x Porcja)

Szpinak - 100 g (4 x Garść)

Pietruszka, liście - 6 g (1 x Łyżeczka)

Makaron spaghetti - 50 g (1 x Porcja)

Olej rzepakowy - 5 g (0.5 x Łyżka)

Suszone pomidory (w oleju z ziołami, odsączone) - 45 g (3 x Sztuka)

 

Czas przygotowania: 20 minut

1. Szpinak podsmaż na oleju z pokrojonym w paski suszonym pomidorem.

2. Dodaj pokrojonego w paski łososia.

3. Gdy łosoś będzie lekko podsmażony podaj ugotowany al dente makaron. Dopraw do smaku.

4. Danie posyp na talerzu posiekaną natką pietruszki.

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz