MAKARON Z ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM
30 października 2020, 15:08
MAKARON Z ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM
K:587.7 / B:35.3 / T:29.1 / WP:43.3 / F:6.5 / WW:4.4
Łosoś, świeży - 120 g (1.2 x Porcja)
Szpinak - 100 g (4 x Garść)
Pietruszka, liście - 6 g (1 x Łyżeczka)
Makaron spaghetti - 50 g (1 x Porcja)
Olej rzepakowy - 5 g (0.5 x Łyżka)
Suszone pomidory (w oleju z ziołami, odsączone) - 45 g (3 x Sztuka)
Czas przygotowania: 20 minut
1. Szpinak podsmaż na oleju z pokrojonym w paski suszonym pomidorem.
2. Dodaj pokrojonego w paski łososia.
3. Gdy łosoś będzie lekko podsmażony podaj ugotowany al dente makaron. Dopraw do smaku.
4. Danie posyp na talerzu posiekaną natką pietruszki.
Dodaj komentarz