MAKARON Z SERKIEM I MUSEM TRUSKAWKOWYM
30 października 2020, 14:52
MAKARON Z SERKIEM I MUSEM TRUSKAWKOWYM
K:507.3 / B:26.5 / T:20.6 / WP:49.0 / F:6.2 / WW:4.9
Masło klarowane - 10 g (0.7 x Łyżka)
Serek wiejski (bez laktozy) - 150 g (0.8 x Opakowanie)
Migdały - 15 g (1 x Łyżka)
Jogurt naturalny (1,5% tł.) bez laktozy - 20 g (1 x Łyżka)
Erytrol / Erytrytol - 15 g (3 x Łyżeczka)
Truskawki, mrożone - 100 g (1 x Porcja)
Makaron kukurydziany - 50 g (0.6 x Porcja)
Czas przygotowania: 25 minut
1. Makaron ugotuj al. dente. Wymieszaj z masłem.
2. Serek wymieszaj z jogurtem, odrobiną erytrytolu.Dodaj do makaronu.
3. Z truskawek i erytrytolu (lub zamień na ksylitol) zrób mus i polej makaron.
4. Posyp migdałami.
Dodaj komentarz