MAKARON Z SERKIEM I MUSEM TRUSKAWKOWYM


30 października 2020, 14:52

MAKARON Z SERKIEM I MUSEM TRUSKAWKOWYM

K:507.3 / B:26.5 / T:20.6 / WP:49.0 / F:6.2 / WW:4.9

 

makaron 

 

Masło klarowane - 10 g (0.7 x Łyżka)

Serek wiejski (bez laktozy) - 150 g (0.8 x Opakowanie)

Migdały - 15 g (1 x Łyżka)

Jogurt naturalny (1,5% tł.) bez laktozy - 20 g (1 x Łyżka)

Erytrol / Erytrytol - 15 g (3 x Łyżeczka)

Truskawki, mrożone - 100 g (1 x Porcja)

Makaron kukurydziany - 50 g (0.6 x Porcja)

 

Czas przygotowania: 25 minut

1. Makaron ugotuj al. dente. Wymieszaj z masłem.

2. Serek wymieszaj z jogurtem, odrobiną erytrytolu.Dodaj do makaronu.

3. Z truskawek i erytrytolu (lub zamień na ksylitol) zrób mus i polej makaron.

4. Posyp migdałami.

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz